ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Συνεχής κριτική σε ό,τι κάνετε;
"Αθώο" κουτσομπολιό σε καθημερινή βάση από κάποιον ανώτερο συνήθως στην ιεραρχία;
Βλέπετε όσα λέτε ή κάνετε να διαστρέφονται με αποτέλεσμα να νιώθετε ότι έχουν αμαυρώσει την παρουσία σας στον εργασιακό χώρο χωρίς να ξέρετε γιατί;
Νιώθετε αβοήθητος και αναρρωτιέστε αν είναι σε καλή κατάσταση τα νεύρα σας;
Έχετε σκεφτεί ότι αυτό γίνεται σκόπιμα και οργανωμένα;
Έχετε ακούσει για την ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ, ΚΑΚΟΗΘΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ή τον ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ στο χώρο εργασίας;
Όλα αυτά είναι το ίδιο πράγμα: το λεγόμενο WORKPLACE BULLYING.Λέγεται ότι πλήττει έναν στους πέντε εργαζόμενους.
Για ποιο σκοπό συμβαίνει; Ποια μέσα χρησιμοποιούνται; Ποιοι τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν;
Αυτά θα εξετάσουμε στο παρόν ιστολόγιο.
ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.


Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008

17. ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥΣ (SOCIOPATHS)

Διαβάστε το προσεκτικά προτού διαλέξετε σύντροφο, σύζυγο , συνεργάτη, εργοδότη ή οποιονδήποτε βάλετε στη ζωή σας (γιατί μετά δεν θα είναι εύκολο να τον βγάλετε.......)

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘHTIKOI;
ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.........


1.Αποδεχτείτε ότι μερικοί άνθρωποι γύρω μας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (ποσοστό 4%) και δεν μοιάζουν με δολοφόνους αλλά είναι σαν ....εμάς.
2. Αν το ένστικτό σας προειδοποιεί ότι κάτι δεν σας αρέσει σε αυτό το άτομο ενώ ο κοινωνικός του ρόλος σας λέει το αντίθετο , βασιστείτε στο ένστικτό σας.
3.Σε σχέση με τους ισχυρισμούς, τις υποσχέσεις και τις αρμοδιότητες του προσώπου αυτού βασιστείτε στον κανόνα των τριών:
-τρία ψέματα και έχετε έναν ψεύτη
-τρεις υποσχέσεις που αθετήθηκαν και έχετε απέναντί σας ένα άτομο που δεν σέβεται
-τρεις αρμοδιότητες που παραβλέπτηκαν και έχετε κάποιον στον οποίο δεν μπορείτε να έχετε εμπιστοσύνη
4.Εξετάστε αν το άτομο έχει εξουσία πάνω σας και ποιας μορφής.Μήπως έχει επηρεάσει τις πράξεις σας:Κάντε μια σύγκριση με το πώς λειτουργούσατε στο παρελθόν. Μήπως κάτι έχει αλλάξει;
5.Εξετάστε μήπως το άτομο σας κολακεύει πιο πολύ από ότι πρέπει. Πολλές φορές η κολακία είναι ένας πολύ επιτυχημένος τρόπος για να μας διαχειριστούν.......
6.Φόβος ή σεβασμός; Εξετάστε πάλι αν οι ηθικοί σας κανόνες λένε πως πρέπει να σέβεστε αυτό το άτομο. Πολλές φορές ο φόβος συγχέεται με τον σεβασμό. Π.χ. αν τον πιάσατε να διασπείρει φήμες εις βάρος σας , είστε σίγουροι ότι αξίζει να τον σέβεστε; Σέβεστε γενικά τα άτομα που συμπεριφέρονται έτσι; Ή μήπως πιάνετε τον εαυτό σας να κάνει μια περίεργη εξαίρεση; Βάλτε σε λειτουργία τη λογική σας και όχι το συναίσθημα για να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα.
7.Μην παίζετε το παιχνίδι του . Η διαμάχη είναι εργαλείο για τον κοινωνικό ψυχοπαθητικό. Μην πέφτετε στο επίπεδό του, μην τον πειράζετε, μην μπαίνετε στον κόπο να τον ψυχαναλύσετε. Προστατέψτε τον εαυτό σας .
8. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΨΥΧΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ, ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ή ΕΠΑΦΗΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
Αν αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να το αντιληφθεί άμεσα , ακόμα καλύτερα. Δεν πρόκειται να τον πληγώσετε, δεν διαθέτει τέτοιες ευαισθησίες......
9.Εξετάστε την τάση σας να λυπάστε τους άλλους.Οι κοινωνικοί ψυχοπαθητικοί ζητούν κυρίως -έμμεσα - να τους λυπηθούμε για να μπορέσουν να μας εκμεταλλευτούν. Φυσικά και συμπάσχουμε με ανθρώπους που πραγματικά έχουν προβλήματα, αλλά αν πιάνετε τον εαυτό σας να "λυπάται" κάποιον που αποδεδειγμένα πληγώνει εσάς ή και άλλους, τότε Σ ΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΨΥΧΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ.
10. Μην προσπαθείτε να διορθώσετε τα αδιόρθωτα. Ο κοινωνικός ψυχοπαθητικός δεν αλλάζει , ούτε μετανιώνει για τις πράξεις του . Δεν φταίτε εσείς για αυτό , ούτε έχετε τον έλεγχο πάνω στο χαρακτήρα του. Βοηθήστε όσους πρέπει να βοηθηθούν. Η αποστολή σας είναι Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΖΩΗ, όχι του άλλου.
11. Μην συμφωνήσετε να κρύψετε τις κακές πράξεις του, από έλεος προς αυτόν.Δεν το αξίζει.
12.Μην επιτρέψετε στους ανθρώπους αυτούς να σας πείσουν πως οι άνθρωποι δεν αξίζουν. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ (96%)!!!
13.Μην ψάχνετε τρόπους να εκδικηθείτε. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ , ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ.

Τα παραπάνω είναι ελεύθερη μετάφραση από το βιβλίο της Martha Stout :The Sociopath next door
H Martha Stout είναι ψυχολόγος εξιδεικευμένη στη θεραπεία ατόμων με ψυχολογικό τραύμα από την "συνεργασία " τους με κοινωνικούς ψυχοπαθητικούς.

5 σχόλια:

rico είπε...

ειναι απιστευτα αυτα που διαβασα.λες και ηταν αυτο που βιωνα με μια τετοια τρελη γυναικα που λεω οτι γλυτωσσα διοτι ειναι νωρις ακομα..συνφωνω και συνχαιρω για το κιμενο που το μετεφρασατε. με βγαλατε απο μεγαλο αδιεξοδο καθως η λογικη μου 3 ετοι ειχε φθαρει και ζηταγε τον δρομο τις..ειναι τελειως αδιανοητο τι μπορουν να κανουν αυτοι οι ανθρωποι και εσυ να προσπαθεις για το καλυτερο..απιστευτο μονο αν το ζησεις.δεν σας το ευχομαι ποτε!!!!!

rico είπε...

ειναι απιστευτα αυτα που διαβασα.λες και ηταν αυτο που βιωνα με μια τετοια τρελη γυναικα που λεω οτι γλυτωσσα διοτι ειναι νωρις ακομα..συνφωνω και συνχαιρω για το κιμενο που το μετεφρασατε. με βγαλατε απο μεγαλο αδιεξοδο καθως η λογικη μου 3 ετοι ειχε φθαρει και ζηταγε τον δρομο τις..ειναι τελειως αδιανοητο τι μπορουν να κανουν αυτοι οι ανθρωποι και εσυ να προσπαθεις για το καλυτερο..απιστευτο μονο αν το ζησεις.δεν σας το ευχομαι ποτε!!!!!

Ερατώ είπε...

rico
Χαίρομαι αν σε βοήθησα να το συνειδητοποιήσεις.
Το έχω ζήσει, δυστυχώς.Είναι ψυχικά επώδυνο και με μεγάλη προσπάθεια ξεπέρασα το ψυχολογικό τραύμα.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι διεστραμμένοι.Πρόσεχε πολύ.Να μην καταλάβει ότι είδες τι συμβαίνει.
Καλή τύχη.

Έλενα είπε...

ερατω,χαιρομαι που το μπλοκερ σου ασχολείται και με ευχάριστα πράγματα όπως η τέχνη,που μας γαληνεύει , μας ηρεμεί και μας εντάσσει σε άλλους "κόσμους".'Ενα ταξίδι μαγικό που μας κάνει να βλέπουμε τα ωραιότερα χρώματα που έχουμε μέσα μας και να γινόμαστε καλύτεροι.
Παρόλαυτά,γυρνώντας στο γνωστό ζήτημα,θα ήθελα και γω ν'αφήσω ένα σχόλιο όσον αφορά τους ψυχοπαθητικούς.Ξέρεις,και γω μπαίνω στη διαδικασία να θέλω να γυρίσω πίσω και να πάρω εκδίκηση για όλα όσα μου έκαναν.Βέβαια δεν κάνω τίποτα άλλο απ το να φθείρω τον εαυτό μου γιατί όπως λέει και το δημοσίευμα εδώ, η καλύτερη εκδίκηση είναι να φτιάξεις τη ζωή που ονειρεύεσαι μακριά από όλους αυτούς.
Σευχαριστώ για τη βοήθεια,ερατώ, μου είναι πολύτιμη.

Ερατώ είπε...

'Ελενα!
Το να σκέφτεσαι την εκδίκηση είναι φυσιολογικό αφού σε έβαλαν σε μια άσχημη κατάσταση χωρίς να φταις.
Αλλά όντως, το καλύτερο είναι να κλείσεις αυτή τη σελίδα και κοιτάξεις μπροστά, τη ζωή σου, τους ανθρώπους που σε αγαπούν, την πρόοδό σου. Δεν αξίζει καν να ασχοληθείς μαζί τους.
Καλό σου απόγευμα. σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

ANTI-BULLYING ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ