ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Συνεχής κριτική σε ό,τι κάνετε;
"Αθώο" κουτσομπολιό σε καθημερινή βάση από κάποιον ανώτερο συνήθως στην ιεραρχία;
Βλέπετε όσα λέτε ή κάνετε να διαστρέφονται με αποτέλεσμα να νιώθετε ότι έχουν αμαυρώσει την παρουσία σας στον εργασιακό χώρο χωρίς να ξέρετε γιατί;
Νιώθετε αβοήθητος και αναρρωτιέστε αν είναι σε καλή κατάσταση τα νεύρα σας;
Έχετε σκεφτεί ότι αυτό γίνεται σκόπιμα και οργανωμένα;
Έχετε ακούσει για την ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ, ΚΑΚΟΗΘΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ή τον ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ στο χώρο εργασίας;
Όλα αυτά είναι το ίδιο πράγμα: το λεγόμενο WORKPLACE BULLYING.Λέγεται ότι πλήττει έναν στους πέντε εργαζόμενους.
Για ποιο σκοπό συμβαίνει; Ποια μέσα χρησιμοποιούνται; Ποιοι τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν;
Αυτά θα εξετάσουμε στο παρόν ιστολόγιο.
ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.


Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

48. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΤΗ !!

Και εδώ μιλάμε για πολύ μεγάλη μύτη!!!
Λύση χωρίς πλαστική επέμβαση!

Όταν κάποιος σου λέει ότι "έχεις μεγάλη μύτη" είναι πολύ πιθανό πως δεν τον ενδιαφέρει να κρίνει το μέγεθος της μύτης σου, αλλά ελπίζει πως θα σε κάνει να νιώσεις άσχημα- οπότε αυτός θα γίνει αυτόματα ...μάγκας!


Όμως η επιλογή του τι θα νιώσεις αλλά και πώς θα αντιδράσεις είναι δική σου!
(όπως και αν θα συνεχίσεις να σχετίζεσαι με τον ....μάγκα και σε ποιο βαθμό...)


Δες παρακάτω πώς μπορείς να πείσεις τους άλλους να δουν τη μύτη σου με άλλο μάτι, ή τουλάχιστον να μην χαλάσεις εσύ τη μέρα σου!

ΑΥΤΟ ΕΔΩ....



...ΚΑΙ ΑΥΤΟ!



(Τα κλιπάκια προέρχονται από τις ταινίες Roxanne και Cyrano de Bergerac)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Cyrano de Bergerac- Wikipedia

16 σχόλια:

Lilith είπε...

Ένα καλό μυαλό και μια καρδιά στη σωστή θέση, είναι πάντα ανώτερα από την οποιαδήποτε εξωτερική εμφάνιση. Εκτός απ' τον Σιρανό, παραδείγματα είναι και το "Τέρας" στην "Πανέμορφη και το Τέρας" και ο Άνθρωπος Ελέφαντας.

Ωραία ανάρτηση Ερατώ μου! :)

Φιλιά πολλά!!!

Antianemikos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Antianemikos είπε...

Αν είσαι άνδρας (ας επιτραπεί να το κάνω και λιγο πιπεράτο το σχόλιο) και στο λέει γυναίκα μπορεί να είναι και καλό (υπάρχει σχετική φήμη για τη συσχέτιση μεγέθους μύτης...)
Κακό πάντως είναι σίγουρα το "μεγάλωσε η μύτη σου" παραπέμπει στον Πινόκιο και σημαίνει λες ψέματα :-)
Καλό μήνα και καλές διακοπές καλή μου Ερατώ (εγώ δυστυχώς όλο τον Αύγουστο θα είμαι στην Αθήνα απ' ότι φαίνεται)

Ερατώ είπε...

Lilith!
Σωστό!
Η εξωτερική εμφάνιση είναι κάτι επιφανειακό ενώ η καρδιά και το μυαλό είναι βαθύτερες και μονιμότερες αξίες!
Αν και ζούμε στην εποχή της εικόνας και της επιφάνειας, αυτή η αλήθεια δεν μπορεί να παρακαμφθεί.
Ο Άνθρωπος Ελέφαντας, μια συγκλονιστική ταινία (τουλάχιστον στην κλασική της εκδοχή).

Ερατώ είπε...

Antianemikos!
Α, τότε οι ήρωες της ταινίας όχι μόνο δεν μειονεκτούν, αλλά έχουν και ...χάρισμα! (μου επιτρέπεις κι εμένα να απαντήσω με λίγο...πιπέρι-χωρίς παρεξήγηση!)
Γι' αυτό και στις δυο ταινίες κερδίζουν τις αγαπημένες τους!
Πάντως -σοβαρά τώρα- και πάλι το συμπέρασμα είναι : να κοιτάμε την ουσία και όχι την επιφάνεια!

Πολύ γέλασα με το σχόλιό σου! Ενισχύει το άρθρο μου!

Φιλιά πολλά και καλή δύναμη τον Αύγουστο στην Αθήνα (κανόνισε βραδυνές εξόδους, θα έχει και λιγότερο κόσμο , υπάρχουν θετικά!)

Αθανασία είπε...

Χααααααχααααααχαααααααααχαχα!καλή μου...χααααααααχαχαααααααααχα!χα!ε,εγώ πρωσοπικά έχω,πάψει να ασχολούμαι με αυτούς,που 'ασχολούνται'με τη...μύτη μου χαχαχαχααααααα!κ το..μεγεθός της από καιρό..ε,δεν έχει σημασία καθόλου πιστέυω η εξωτερική εμφάνιση γενικά..του ανθρώπου...οκ?...τι να το κάνεις να είναι κάποιος πανέμορφος με τις τέλιες αναλογίες,μύτης,στόματος σωματικές κλπ,κλπ...μη δίνεις καλή μου σημασία σε τέτοια ανούσια,κ άνευ σημασίας πράγματα οκ??αυτά είναι για τους ρηχούς,κ χωρίς επίπεδο κ πρωσοπικότητα ανθρώπους...μό-νο...όμως...κ θα σου φέρω κ γώ,ένα παράδειγμα ενός ανθρώπου που είδα σε ένα ντοκυμανταίρ γι αυτόν...του Ε.Ρεμουντάκη..οκ?..που ήταν δικηγόρος κ που έζησε στην εποχή που θέριζε στη Κρήτη η λέπρα οκ?..ο άνθρωπος αυτός προσβλήθηκε από τη λέπρα,παραμωρφόθηκε (πόσο άδικο αλήθεια??)το πρώσοπό του..όμως πάρ αυτά παρέμεινε έως κ το τέλος της ζωής του (πρέπει να πέθανε τελικά από την ασθένεια)...αξιοπρεπέστατος..κ στο ύψος του...οι άνθρωποι αυτοί είναι άξιοι θαυμασμού επειδή,ακριβώς σε κάνουν με το τρόπο,τους να ΜΗΝ βλέπεις τις όποιες ιδιαιτερότητές τους...ή δυσμορφίες τους που στη τελική δε φταίνε,οι ίδιοι γι αυτές αλλά η φύση αποφάσισε να τους κάνει έτσι...για δικούς της λόγους....πολύυυ ωραίο το ποστάκι σου καλή μου,πολύ μ άρεσε...

Αθανασία είπε...

Καλή μου σόρρυ,ήθελα να πώ τι να το κάνεις να είναι κάποιος τέλιος εξωτερικά κ όμως,να ανοίγει το στόμα του..κ να βγαίνουν από αυτό 'βατραχάκια'ή 'παντόφλες' όπως λέω εγώ...συχνά...παρέλειψα μιά πρόταση σόρρυ...κ η εγχώρια σόου μπίζ,έ,δυστυχώς έχει πολλούς τέτοιους....κάνε ένα ζάπινγκ στη τιβί να δείς τι σούργελα,βγαίνουν κάθε τρίς κ λίγο,κ πετάνε τις.. βαρυσήμαντες δηλώσεις τους κ θα καταλάβεις τί εννοώ....

Osiris είπε...

Ακόμη και αν δεν έχει ο άλλος μεγάλη μύτη, κάτι άλλο θα βρει εκείνος που, το μόνο που έχει να κάνει στη ζωή του, είναι να ασχολείται με τους άλλους.
Κενές ζωές, κενά μυαλά, κενοί άνθρωποι.

Δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που ποτέ δεν κατάφεραν να τα βάλουν μαζί τους. Έμειναν στη γωνία και στο περιθώριο επειδή κάτι τέτοια ελεεινά σκουπίδια τους στιγμάτισαν για πάντα.

Πολύ όμορφο post.
Διάλεξες τα καλύτερα clipάκια.
Έχω να πω σε όσους βρίσκονται σε μια τέτοια θέση, να μην το βάζουν κάτω ποτέ!!!

Να περνάς όμορφα.
* * *

Ερατώ είπε...

Αθανασία!
Συμφωνώ μαζί σου!
Όπως είπε και η Λίλιθ, αν είναι"όμορφα" το μυαλό και η καρδιά, αυτά είναι πολύ πιο σημαντικά προσόντα σε σύγκριση με την όμορφη μύτη!
Όσο κι αν η τηλεόραση προσπαθεί να μας κάνει να το αναθεωρήσουμε αυτό!
Φιλιά πολλά!

Ερατώ είπε...

Osiris!
"Κενές ζωές, κενά μυαλά, κενοί άνθρωποι".
Που νιώθουν ότι παίρνουν αξία όταν καταφέρουν να ενοχλήσουν κάποιον.Γιατί στην πραγματικότητα ξέρουν πως δεν έχουν καμιά δική τους αξία.
Γι' αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε να "πιάνει τόπο" η συμπεριφορά τους!
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας ειμαι 16 χρονων και εχω προβλημα με την μυτη μου , δεν ειναι μεγαλη ειναι μεσαια φοραω γυαλια μυωποιας και μαλλον αυτα μου χαλασαν την μυτη μου γιατι αρχιζει ισια και μετα κανει 'βουναλακι' δεν ξερω αν καταλαβαινετε ...θελω να κανω εγχειρηση αλλα δεν μου το επιτρεπουν οι γονεις μου και νιωθω αρκετα χαλια χωρις γυαλια διοτι φαινεται καπως ολοι λενε ''ο χαρακτηρας μετραει'' και εγω δεν ειμαι κακος ανθρωπος αλλα ισα ισα την εμφανιση βλεπουν!!

Ερατώ είπε...

Ανώνυμη!
Καλώς ήλθες στο μπλογκ!
Σωστά οι γονείς σου δεν σου επιτρέπουν να κάνεις εγχείρηση επειδή είσαι ακόμη πολύ μικρή. Όταν ενηλικιωθείς θα αποφασίσεις μόνη σου.
Λάβε υπόψη σου ότι μπορεί να υπερβάλλεις σχετικά με το πρόβλημά σου, λόγω της νεαρής ηλικίας σου.
Νιώσε καλά με τον εαυτό σου , κάνε φίλους και όλα θα πάνε μια χαρά! Πραγματικά ο χαρακτήρας μετράει και το πόσο τονίζουμε τα θετικά μας όταν βρισκόμαστε με άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Και γω το ίδιο πρόβλημα εχω... νιώθω απαισια.... εχω πολυ ασχημη μυτη!ειναι γαμψη και σχετικα μεγαλη και οταν οι αλλοι με κοιτουν προφιλ νιωθω χαλια προσπαθω να γυριζω το κεφαλι για να μην την βλεπουν! Θελω να κανω επεμβαση αλλα δεν με αφηνουν οι γονςις μου ... Και απ'όσο ξερω η πλαστική επέμβαση κοστίζει πολύ ακριβα... Όσο σκέφτομαι ότι θα μείνω έτσι για μια ζωή με πιάνει απ2λπισια... αν δεν είχα αυτή την μύτη σιφουρα θα αισθανόμουν πολύ πιο άνετα με τον εαυτό μου! Είναι και που όλα τα κορίτσια που ξέρω έχουν άψογες γαλλικές μύτες και με πιάνει το παράπονο με τη δικιά μου.. Δεν λέω μετράει σιγουρα και ο χαρακτηρας... αλλά θα ήθελα να έχω αυτοπεποίθηση και να νιώθω άνετα με τον εαυτό μου... Να σημειώσω ότι είμαι 15 και ότι το κόμπλεξ με τη μυτη μου το είχα από πάντα αλλά έγινε πιο έντονο 2 χρόνια πριν όταν η κολλητή μου με κοροιδεψε...ψάχνω μια λύση και δεν βρίσκω τιποτα....:(

Ανώνυμος είπε...

Η δική μου ιστορία με την μεγάλη μου μύτη ξεκίνησε από την ηλικία των 11 μου χρονών. Ήμουν έκτη δημοτικού, τότε που αρχίζεις και μπαίνεις στην εφηβια και τα χαρακτηριστικα σου μεγαλώνουν κάπως... Η τότε "φίλη" μου είχε πει χαρακτηριστικα όταν κοιτούσα έξω από το παράθυρο και με έβλεπε προφίλ , ότι "θέλει κόψιμο". Στο μεταξύ είχα παρατηρήσει κι εγώ η ίδια ότι η μύτη μου αργά ή γρήγορα θα γινόταν όπως και του πατέρα μου. Ο πατέρας μου είναι ωραίος άντρας, με το μόνο ελάττωμα του η μύτη του. Υπερβολικα μεγάλη πυραμίδα και ηβος έντονος. Και η μητέρα από την άλλη είχε στρογγυλό ακρορινιο! Εγώ έτυχε να πάρω συνδυασμό και των δύο. Είχα ορκιστεί ότι με το που θα τελειώσω το λύκειο θα πήγαινα εκείνο το καλοκαίρι και θα έκανα πλαστική. Όσο μεγάλωνα, μεγάλωνε κι αυτή. Κουρέματα με αφέλειες δεν μπόρουσα να δοκιμάσω ούτε για πλάκα. Οτιδήποτε έκανα τονίζε το ακρορινιο μου και την έκανε να δείχνει πιο έντονη. Δεν είχα αγόρι σε όλα τα σχολικά μου χρόνια. Ήμουν ένα άσχημο κορίτσι παχουλο με πολύ μεγάλη μυτη. Το σχόλια για την μύτη μου πίσω από την πλάτη μου πήγαιναν σύννεφο.. δεν άντεχα άλλο αυτήν την κατάσταση , ειδικά στην τρίτη λυκείου το πρόβλημα είχε μεγιστοποιηθει αφού είχε πάρει την τελική της μορφή. Τα χρόνια πέρασαν, τελείωσα το σχολείο και τέλος καλοκαιριού μπήκα στο χειρουργείο. Έκλεισα τα μάτια μου και ήμουν χαρούμενη. Ξύπνησα και πάρα τον πόνο και τη ζαλαδα μου ήθελα να σηκωθώ και να αγκαλιάσω τον χειρουργό μου. Εκείνη την ημέρα τελείωσαν όλα και άρχιζα μια καινούργια ζωή. Έχασα τα παραπανίσια κιλά, έβαψα τα μαλλιά μου, δοκίμασα και ένα όμορφο κούρεμα και επιτελους άφησα τα σχολικά μου χρόνια πίσω. Πλέον κοιτάζω τις παλιές μου φωτογραφίες και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κάποτε ήμουν έτσι. Α, και εννοείται πως τώρα έγινα κατά τα μάτια του κόσμου πιο κομπλεξικη που έφτιαξα τη μύτη μου. Αλλά ειλικρινά δεν με νοιάζει καθόλου κι όσοι με ρωτούν πώς έχω ομορφύνει τόσο τους απαντώ ευθέως. Στο κάτω κάτω ο,τι δε μας αρέσει το αλλάζουμε. Ο συμβιβασμός είναι η έσχατη λύση.

Ντίνος nikol είπε...

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος σε αυτό. Καθώς μία καλή εμφάνιση σου δίνει αυτοπεποίθηση και αυτό με την σειρά του αυτοεκτίμηση και αυτό με την σειρά του ηρεμία ψυχής και αυτό με την σειρά του επιτυχία στις ερωτικές και επαγγελματικές σχέσεις.καθως το ποιο δύσκολο κοινό για έναν άντρα είναι οι γυναίκες αν είναι πετυχημένος εκεί μπορεί να είναι παντού

Ιρμα είπε...

Είχα γαμψή μύτη από 11 ετών, αλλά δε με σχολίαζαν και πάντα είχα θαυμαστές από εκείνη την ηλικία. Είχα πολλά όμορφα χαρακτηριστικά και κοιτούσαν αυτά κι όχι τη μύτη. Εντούτοις, πάντα είχα τρομερό κόμπλεξ με τη μύτη και έδιωχνα πολλά αγόρια, επειδή ντρεπόμουν να είμαι μαζί τους. Στα 20 μου την έφτιαξα με ρινοπλαστική και ευτυχώς είχα πολύ καλό αποτέλεσμα. Τη θέση της χοντρής καμπουρωτής μύτης πήρε μια όμορφη λεπτή γαλλική και άλλαξε όλη η ψυχολογία και η διάθεσή μου! Είμαι υπερ της βελτίωσης, διότι αυτόματα βελτιώνεται και η ζωή σε άλλους τομείς. Αυτές οι άκυρες θεωρίες του τύπου ''είμαι κοντή, χοντρή και άσχημη αλλά δε με νοιάζει και σε όποιον αρέσω'', είναι για αφελείς και κομπλεξικούς που πολύ θα ήθελαν να αλλάξουν την εικόνα τους αλλά δεν έχουν ούτε τα λεφτά ούτε τα κότσια για να το πράξουν!!!

ANTI-BULLYING ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ